rohde.dk

Fotografi

Jeg er en nørd! Nogen gange har jeg lidt svært ved holde mig til én slags nørderi. Men en af de mere gennemgående emner er fotografi. Jeg er gået lidt til og fra fotografiet gennem tiden. Det startede i tidernes morgen med mit første kamera, som jeg fik i konfirmationsgave. I mange år var det lejlighedsfotografier fra ferieture og klassefester, der prægede produktionen. Men da studielivet startede, var der ikke rigtig penge til film og fremkaldelse, så i en lang periode blev fotografiet mere eller mindre lagt på hylden.

Men jeg kunne ikke rigtig slippe fotografiet, så da økonomien blev bedre, købte jeg mit første digitale spejlreflekskamera (og ganske meget grej er blevet købt og solgt i mellemtiden). Jeg har ikke set mig tilbage, og fotograferer fortsat med stor fornøjelse, når tiden tillader det.

Kameraet er stadig med på ferieture og rejser, så lejlighedsfotografiet er bestemt ikke glemt, men jeg er også begyndt at arbejde mere med fotografiet som medie. En ret væsenlig del af fotografiet er et håndværk. Det skrider fremad med at tilegne mig dette håndværk. Det smitter af på både feriebillederne og de mere kunstneriske frembringelser.

Jeg har prøvet kræfter med en del forskellige genrer, og jeg er stadig ikke kommet til en endelig konklussion om, hvilken genre der er min. Så jeg fotograferer hvad der viser sig interessant. Der er dog så småt ved at tegne sig et mønster, da der er ved at vise sig en overrepresentation af billeder fra naturen og haven. Men det skal nu ikke forhindre mig i at fotografere alt muligt andet.

Jeg har ikke mine billeder liggende på Instagram eller lign. ligesom jeg heller ikke har et portfolio-website. Men jeg dumper løst og fast fra kameraet på min side med fotografiske skitser. Den kan du finde her.

Fotografi
Keramik Haven Fotografi
rohde.dk