Vi er gået amok med tilplantning af bedene omkring drivhuset. Det er så godt at se alt det grønne brede sig der, hvor der for ganske få uger siden herskede kaos med bunker af alle mulige slags og generelt byggerod.

Men først en rigtig god nyhed: I går var vores flinke brolægger forbi - som aftalt - og gøre de sidste detaljer færdige. Så nu er der skåret fliser efter alle kunstens regler, så der ikke længere er huller under drivhuset der, hvor vi har støbt. Det pynter!
Samtidig fik han også gjort stensætningerne helt færdige. Vi skulle lige bestemme os for, hvordan det skulle gøres. Det er gjort, og de er leveret som aftalt. Så nu er der en pæn afslutning med nogle fine rundede hjørner. Så skal vi bare have fundet nogen planter til at skjule jorden for ukrudtet.  Men mon ikke det lykkes.

Som det mellemste billede herunder afslører, så er det også blevet tid til at feje fugesand ned i mellemrummene mellem fliserne. Så i en periode er der dømt sand på gulvet derude.
Enkelte grønne ting har sneget sig ind i huset. Dog næppe nogen stor overraskelse for nogen.

Ellers er vi nu færdige med kanten rundt om havedammen, samt tilplantningen af det tilstødende bed. Så der kan vi nu vande i rigelige mængder, og ellers vente på at planterne vokser til. Og det tager formodentlig 2-3 år, før det for alvor bliver til noget.

Som tidligere nævnt, så endte vi op med at skulle dænge ret store mængder jord op omkring forhøjningen til drivhuset, så fliserne ikke ville glide ned igen. Og så store mængder jord kan ikke bare stå for sig selv. Dels er det sgutte for kønt, og dels vil det ende med at blive besat af ukrudt. Så noget må gøres.

En del af arealet bliver græs, og det hjørne der støder op mod havedammen bliver til et bed. Altid godt med en undskyldning for at plante noget pænt.

Der har vi igen prøvet at planlægge lidt mere i detaljer. En del af rammen omkring vores summen har været, at vi skulle prøve at få planter vi allerede havde bragt i spil. Så bedet er i høj grad sammensat af stauder vi har taget rundt omkring i havens krukker og bede, og så suppleret op med nogle velvalgte indkøb.

Hostaerne i krukkerne der ses i forgrunden på et af billederne skal ikke blive der. De skal ned i jorden, men lige nu er ikke det bedste tidspunkt for håndtering af hosta. Så de kommer i jorden senere. I øvrigt sammen med flere af samme slags, der står og pynter i nogle krukker ved indkørslen lige nu.

PS: Vi får adskillige tomme krukker - gad vide, hvad der skal ske med dem?

De mange små timian på de to første billeder skal bruges i de små smalle jordstykker i forbindelse med stensætningerne. Der er også indkøbt nogle græsser, der skal ned i samme jordstykke.

Endelig skal der flyttes flere planter fra resten af haven til bedet på hjørnet. Det kommer stille og roligt, når planterne og vi er klar.

Ellers begynder vi lige så stille og roligt at bevæge os rundt i resten af haven, hvor overskydende jord, kompost og sand vil blive brugt til at rette plænen ud. Ved samme lejlighed bliver der eftersået ved nogen af de bare pletter sommerens tørke har efterladt.