Så sker der noget igen! - Og ja, det var på tide. Vores entreprenør har endelig fundet en brolægger. Og han og hans hjælpere farer rundt som fluer i en flaske. Så i løbet af nul komma vupti, så var der lagt fliser på hele platformen. Dem er vi så i mellemtiden gået i gang med at fjerne enkelte af igen. Der skal nemlig bores nogle huller til benene på den ramme, der skal holde drivhuset. Denne opgaver er også klaret, så rammen står direkte på fliserne. Det betyder, at vi kan komme i gang med at få væggene samlet - og sidenhen sat fast på bundrammen. Og så begynder det jo pludselig at ligne noget. Jens svinger skruenøglen de næste dage!

Der har siden sidst sneget sig en lille udfordring ind i hele projektet. Vi blev ringet op af entreprenøren på en af de sidste dage af vores ferie (Nordlekk 2018 i Falun, men det er en anden historie). Brolæggeren havde fortalt ham, at for at forhindre de yderste fliser i at skride ned fra platformen, så skulle siderne stabiliseres på en eller anden måde. Et forslag hertil kunne være en stensætning. Sådan en kunne laves for en 8-10.000 kr. Var vi lidt paf? Jo tak. For det første er det sådan noget, man gerne vil have at vide på forhånd. Og det er sådan noget vi i hvert fald forventer, at en entreprenør ved og rådgiver sine kunder om. Og så taler vi ikke mere om det, for så bliver vi bare mugne...
For det andet, så er det jo også en pæn sjat penge.

Men efter en snak med brolæggeren viste det sig, at en passende mængde jord kunne gøre det samme. Og det var vi glade for at høre, for vi synes godt nok det ville blive ret massivt med en stensætning hele vejen rundt om platformen.
Enden bliver, at der bliver sat en stensætning på bagsiden op mod hækken og lidt rundt om hjørnerne, og så kommer der jord op mod forhøjningen resten af vejen rundt. Så vil det hele også få et mere organisk udtryk, hvilket passer godt til vores havestil.

Så vi måtte have gang i den lokale vognmand, der fluks fik leveret 2 vognlæs uharpet muld, der blev løftet ind over hækken og pænt anbragt, hvor det skulle bruges. Det er en fornøjelse at arbejde sammen med folk, der kan deres kram.

Ellers skal der bare bruges lidt flere sten, og det er nemt at skaffe herude på landet. Specielt når Erik nede i nummer 4 er så super hjælpsom at bringe et læs eller to op på hans bette traktor fra en af de lokale stenstakke. Vi er ret heldige med vores naboer!

Sideløbende med alt det her, har Helle gået og sat sten rundt om det nye bed, der skal være nede ved den nye dam. Da vi samtidig med leverancen af sand til brolæggeren også fik leveret en stak sand til os, har Helle også været i gang med at blande sand og kompost, så bedet er blevet fyldt op med jord, så vi snart kan plante.

I dag tog vi lidt tid til at få sat nogle sten og gamle stykker træ ind i bedet, hvor de sådan ca. skal være. Der skal nok lidt flere sten ind, men vi skal lige have sat planterne først. Og det kommer til at vente indtil det er knap så tørt. Lige nu kan vi holde planterne i deres planteskolepotter vandet, ved at sænke dem ned i en spand med vand. Det kommer til at knibe, når først de står i bedet.

Men det tegner meget lovende. Vi glæder os meget til at se det bed færdigt.

Men ellers står resten af projektet omkring dammen og venter på vand. Men med den verserende tørke synes vi ikke, at vi vil hælde en masse vand i dammen. Så hellere vande vores stakkels blomster med det, så der ikke er alt for mange planter, der dør.