Første delprojekt omhandlede vores haveskur. Dette var i den grad en øjebæ, og var i en stand, hvor man kun kunne frygte blæsevejr.

Så et nyt skulle bygges. Vi havde besluttet os for, samtidig at flytte det op i en anden del af haven - hvor vi i øvrigt også er i gang med lidt mindre justeringer af haveplanen. Men det er en historie, der må vente til en anden gang.

Men hvad skal man bygge? Et hurtigt overblik over markedet for færdige skure afslørede, at tilbuddene er mange og priserne ganske forskellige. Efter lidt søgen rundt omkring, faldt vi over mærket Biohort i Bauhaus. Det er et østrigsk firma, der laver vedligeholdelsesfrie skure i metal. Og de er faktisk ganske pæne også.
Vi foretrækker begge træ, men nogen gange skal man også tænke lidt fremad, og der er masser af andre ting, vi kan fordrive tiden med i vores have. Så Biohort blev valgt som leverandør.

Nu er det ikke nogen hemmelighed, at det kan blæse ganske meget nu til dags. At vi bor ude på landet gør ikke effekten af blæsten mindre. Så sådan et skur skal spændes ordentlig fast til underlaget, så det ikke ender ovre hos naboen.

Flere forskellige modeller blev undersøgt, men vi endte med punktfundamenter og en særlig aluramme, som vi kunne tilvælge til skuret for rimelige penge.
Men hvordan høvlen laver man lige 8 punktfundamenter, der skal ende i nogenlunde samme højde, så skuret er i vatter og lod? Hvor meget sand og grus skal der i beton, og hvilken mængder skal vi bruge af de forskellige ingredienser til det rumfang færdig beton vi havde regnet os frem til.
Spørgsmålene var mange, men vi endte med at få styr på det hele (længe leve Google), og med venlige naboers hjælp, fik vi også fremskaffet materialer i passende mængder.

Efter en del etaper med gravning, støbning og opfyldning med stabilgrus endte vi med et færdigt fundament. Vi havde selv lavet det hele, og i rimelig høj grad selv regnet den ud. Vi var sgu lidt stolte af vores debut som jord -og beton-arbejdere!

Men nu er det jo ikke gjort med et fundament!
Så næste step var at samle selve skuret, og få det spændt fast på sokkelen. Det viste sig at blive en ganske positiv oplevelse. Biohort leverer et godt gennemtænkt produkt, med en forbilledlig monteringsvejledning. Så slag i slag rejste der sig et skur, og ud over lejlighedsvis mangel på ekstra hænder, så var der ikke de helt store problemer. Så efter nogle dage stod der et færdigt skur, med nydeligt belægningsarbejde både ude og inde. Var vi stolte? Ja, det var vi! Og det har nu stået i adskillige måneder, så vi har vist gjort det rigtigt.

Sidste etape af projekt haveskur er nedrivning af det gamle. Hvilket jo kan være ganske underholdende. Poul kom forbi og hjalp til, til gengæld kunne han bortføre størstedelen af vores brænde, da vi ikke selv brænder ret meget af.
Som forventet stod skuret ikke specielt stabilt, så det lod sig lægge ned.

Processen generede en del affald. Træet tog Poul sig af, beton, fliser og andet godt ender nede i den ene halvdel af havedammen (herom senere) og endelig var der en masse asbestholdige tagplader. Efter noget research fandt Jens ud af, at disse kan bestilles afhentet under Horsens kommunes storskraldordning. Så en lille bigbag (der er forholdsvis stor) blev bestilt, og så blev asbestpladerne pakket heri. Og sørme om ikke de var forsvundet lige pludselig. Mageløst!