Helle og jeg har længe talt om at få et orangeri. De første planer var ret vilde, og temmelig dyre. Så de blev ikke rigtig til noget.

Men så skete der noget! - jo, jo. Vi var ovre og se CPH Garden udstillingen, som det Danske Haveselskab arrangerede. Og der impulskøbte vi et orangeri. Sådan bare lige!
Det var i anledning af messen nedsat med 10.000,- så vi tænkte, at skulle det være, så skulle det være nu. Vi bliver jo heller ikke yngre...

Men nu sætter man jo ikke bare et orangeri op på græsplænen. I hvert fald ikke hvis det skal blive stående. Så der skal laves et solidt underlag til det. Og når nu vi er i gang, skal der også laves en del andre projekter, der alle har ligget og ventet på, at vi gik i gang nede i den her del af haven. Et hjørne, der i det store og hele er på størrelse med en gennemsnitlig parcelhushave. Opgaverne (i hvert fald dem vi kender) er som følger:

  • Erstatning af det gamle haveskur. Det er dels i vejen, og dels ved at falde sammen
  • Totalrenovering af den havedam der er dernede, da den er utæt
  • Opførelse af let forhøjet platform til orangeriet og en tilhørende terrasse
  • Fældning af nogle træer og noget bambus
  • Plantning af bøgehæk i stedet for bambus
  • Plantning af en lille birketræslund (ja, ja. Det er bare 5 træer)

Det er sådan ca. slagplanen. En del af punkterne er i skrivende stund klaret, en del venter fortsat. F.eks. er orangeriet ikke leveret endnu, og vi forventer ikke at være klar til at sætte det op før i foråret engang.
Vi forventer også, at flere småprojekter dukker op i kølvandet på dette store projekt. De vil blive tacklet efterhånden som de opstår.

For at få noget sparring betalte vi - via Haveselskabet - for et besøg af en havearkitekt. Valget faldt på Jens Peter fra UnikaHaver, som vi tidligere har haft på besøg. Det var en rigtig god investering. Han forstår virkelig at sætte sig ind i vores tanker, og kombinere disse med hans egne erfaringer. Meget lærerigt. Og han får vores varmeste anbefalinger med på vejen.
Nedenstående plan var resultatet af en meget spændende snak.

Vi vil forfatte små indlæg om de forskellige delprojekter, efterhånden som vi kommer igennem dem. Der vil over de næste dage komme et par indlæg, der følger op på de delprojekter der allerede er afsluttet.