Hjertestien ved Horsens

Hjertestien ved Horsens

Som et tiltag for at forbedre sundhedstilstanden hos borgerne i Horsens, har kommunen etableret en ganske lang sti ud langs med fjorden, der kan bruges til motion af enhver tænkelig art. Jeg har gået en del på stien i den ende, hvor den er tættest på Horsens centrum, men er aldrig rigtig kommet længere end ud til Husodde camping.

I går besluttede jeg mig for, at jeg ville starte ved Husodde camping, og så gå på den del af stien jeg ikke tidligere havde gået på. God beslutning! Man går med fjorden på den ene side, og skoven på den anden. Ganske godt for sjæl og legeme.

Skumring i Horsens

Skumring i Horsens

Jeg skulle egentlig bare ind og klare et par ærinder i Horsens... nå ja. Og så drikke en kop kaffe. Det skal man jo huske. Og så var klokken lige pludselig omkring solnedgang, og jeg kunne se, hvordan blødt, varmt lys foldede sig rundt om bygninger og gader. Godt kameraet altid er i tasken!

Horsens C

Horsens C

En gang i mellem er det godt lige at mærke pulsen fra en by af en slags. Nærmeste mulighed i den henseende, er Horsens. Så kan man snuppe en kop kaffe på en passende café, og så gå på opdagelse med kameraet bagefter. Dagens jagt gav et par enkelte OK billeder.

Vædebro badeplads

Vædebro badeplads

Hvis ikke jeg har nogen specielle fotografiske planer, ender jeg ofte nede ved Mossø, f.eks. ved Vædebro badeplads, tæt på Alken. Således også denne dag. Jeg var ude for at finde motiver til en fotoopgave i en gruppe jeg er med i. Den lød på såkaldt HDR, en teknik brugt til at kontrollere kontrastrige motiver, så de bliver til velbelyste fotografier. Den var vejrguderne ikke helt med på. Dagen var stille, grå og våd. Så HDR blev lagt på hylden, og så fotograferede jeg bare "classic". Nedenstående billede blev jeg faktisk helt godt tilfreds med.

Frostklar dag på Møllersmindevej

Frostklar dag på Møllersmindevej

En af de dage, hvor jeg var glad for, at være hjemme i privaten. Og som en bonus, havde jeg også fri, så der var rig lejlighed til at nyde dagens smukke lys. Både med øjne og med kamera.

Byen lys

Byen lys

Fotoklubben ISO8000 har en fast årlig tradition. Medlemmerne mødes i Aarhus centrum lige før jul, for at jagte lyset, der jo forefindes i rigelige mængder, farver og former. I år var jeg med igen, og som sædvanlig var det hyggeligt. Og som sædvanligt blev vi mødt af mange undrende blikke :)

Det blev dog ikke julelysene der fangede min opmærksomhed, men derimod nogle reklameskilte, der spejlede sig i den våde gågade. Jeg tilbragte en del tid på den plet, og blev på et tidspunkt belønnet, da en pige i helt hvide sko gik lige igennem lyspletterne.

Som et lille PS, så er billedet taget midt i december, men er først lagt på nu. Det virkelige liv og alt det der...

En stille periode

En stille periode

På grund af megen aktivitet på andre fronter i mit liv, bliver der ikke fotograferet så meget for tiden. I hvert fald ikke i kategorien pak-tasken-og-gå-ud-og-fotografere. Heldigvis er det ikke ensbetydende med, at der ikke bliver fotograferet. Jeg har oftest et kompaktkamera med i tasken, og er det ikke med mig, er der jo altid mobiltelefonen.

Nedenstående er et lille udpluk af den seneste tids billeder.

Terrakottakrigerne på Moesgaard museum

Terrakottakrigerne på Moesgaard museum

Helle og jeg har længe talt om, at nu skulle vi altså se de terrakottakrigere ude på Moesgaard. Og for et par uger siden var beslutningen egentlig taget. Men så anbefalede Moesgaard museum, at man holdt sig væk, da de var ved at drukne i besøgende. Så skulle man høre den med :)

Men nu skulle det være, så i dag tog vi til Moesgaard, og vi fik set de kinesiske terrakottakrigere, inden de bliver sendt hjem til Kina igen. En rigtig fin udstilling, med fine mængder baggrundsviden, og selvfølgelig krigerne. Kan godt forstå, at så mange har haft lyst til at se udstillingen.

Ifølge skiltet, var dette en officier. En noget bistert udseende herre

Vi tog også hul på de permanente samlinger. Vi nåede dog ikke helt til slutningen, da lukketid nærmede sig. Så vi må tilbage en anden gang. Men vi er imponerede. Det er blevet kanonflot. En meget spændende gennemgang af bronze -og jern-alder, fortalt med genstande plancher og alle mulige medier som hjælpemidler.

Introduktion

Introduktion

Titlen på denne side skal ikke tages alt for bogstaveligt. Der kommer bestemt ikke nye billeder dagligt. Men hvad pokker skal man kalde sådan en side? Nogen ville nok kalde den en blog, men personligt har jeg helt klart andre forventninger til en blog. Så fotografisk dagbog blev titlen. Det er her, hvor jeg kan skrive løst og fast om hvad jeg foretager mig på det fotografiske område, poste udvalgte billeder, der ikke rigtig passer ind andre steder osv. 

God fornøjelse!