Kursus i kreativt naturfoto

I år skulle jeg prøve noget nyt. Saga Event laver to gange om året et kursus i kreativt naturfoto oppe i Thy på Kirsten Kjærs museum. Det har jeg længe haft kig på, og i år skulle det være.

Kurset køres af Jon og Carsten, der også er kendt fra Fotofestival.dk og Fotomalia. Ved introduktionen blev vi fortalt, at kurset ville omhandle alt det, der ellers normalt er “forbudt”. Og det lød jo godt i mine ører.

Det er et forholdsvis lille hold der køres med. Maks 12 kursister. I år var vi dog kun 6, og det er jo en total luksus.

Vi kom vidt omkring: Bevidst arbejde med de områder der ikke er i fokus, bevægelse af kameraet under eksponering samt et motiv der bevæger sig, mens lukkeren er åben.

Det blev til en herlig legende weekend, hvor korte introduktioner hurtigt gled over i praktik, hvor vi kunne lege med stoffet alt det vi ville. Løb vi tør for idéer eller kørte fast, kunne Jon og Carsten altid tilkaldes, så man kunne få en livline.

Her er lidt stemningsbilleder:

Søndag blev vi stillet en opgave, så en del af det indlærte kunne prøves af i praksis. Opgaven blev efterfølgende evalueret i plenum.

Det var skide sjovt, og der blevet joket en del - “ups! Noget var i fokus!”. Men ved opsamlingen søndag blev der præsenteret en masse super spændende billeder. Så nogen gange er det sundt, at bevæge sig væk fra den slagne vej, som den beskrives af fotoblade samt diverse eksperter på internettet. Jeg havde en fest! - og jeg kom hjem med godt 700 billeder på computeren. Ganske usædvanligt for mig. Og de bar i den grad præg af, at der var blevet eksperimenteret. Så antallet af brugbare skud var lavt. Men når bare der gemmer sig nogen guldkorn, så er det helt, som det skal være. Og det mener der var. De kan ses nedenfor, så må I selv vurdere.

Som en lille krølle på det hele blev det vedtaget, at et lille udvalg af disse herlige billeder skal udstilles på årets fotofestival i Thisted. Jeg vil glæde mig til at se resultatet.

Og så til nogen af eksperimenterne: