Forårstur til Lübeck

Da jeg for lige knap tre år siden fyldte 50 fik jeg blandt andet et gavekort til en hotelovernatning for to personer. Den var begyndt at nærme sig sidste holdbarhedsdato, så det var på tide at få den brugt.

Det blev den i denne weekend, hvor Helle og jeg var en tur i Lübeck. Som en rar bonus viste vejret sig fra sin bedste side: 18 grader og masser af sol. Det var godt!

Helle har været i Lübeck i nyere tid. Selv har jeg ikke været der siden jeg engang i overskolen var på orkestertur. Det var mens muren stadig var der, og var noget, man tog ud og så på en aftenkøretur. Resten af Lübeck må jeg med skam bekende ikke har printet sig i min hukommelse. Så for mig var det i bund og grund første besøg i byen.

Vi parkerede lige ved siden af turistbureauet, og da vi gik forbi fangede Helles øje et skilt, der reklamerede for en byvandring. Den besluttede vi os for at tage med på. Så de næste 2 timer blev vi vist rundt i byen af en guide, der i kendte sin by. Lidt af en travetur, hvor vi fik besøgt steder, vi med garanti ikke selv ville være kommet.

Resten af dagen stod på et besøg i en lettere dybfrossen Marienkirche, tårnbesøg i St. Petri kirche og ikke mindst et besøg hos Niederecher. Hvis man er til marcipan og chokolade, så er dette besøg nærmest en pilgrimsvandring. Jeg skal beklage hvis billederne derinde fra er lidt slørede, men det er svært både at styre mundvand og kamera.

Billederne nedenfor er alle taget med et nyt (brugt) kompaktkamera jeg har anskaffet mig (Sony RX100Mk3). Det tegner rigtig lovende. Jeg lod det køre på fuld automatik hele dagen, og er behørigt imponeret over resultatet. Vi skal nok blive god venner mig og kameraet.

Her er billederne så (klik for at se dem i stor størrelse)