For nylig måtte jeg slås med en mindre fotografisk krise. Jeg fik simpelt hen ikke taget nogen billeder! Ud over en tur til Keukenhof, hvor der til gengæld blev fotograferet løgplanter til den store guldmedalje, så måtte jeg i slutningen af april konstatere, at der udover disse billeder ikke var taget et eneste fotografi med mit dejlige kamera. Tre uger, hvor det overhovedet ikke var blevet rørt!
Til gengæld var der blevet tænkt rigtig meget over opgradering til både det ene og det andet objektiv, læst mange artikler om det seneste vidunder fra Fujifilm, prøvet adskillige afløsere for Adobe Lightrom, osv, osv, osv. Men billeder var der sgu ikke blevet taget nogen af!

Så det var tid til at skære igennem alt det tekniske fnidder og komme til sagen. Så jeg besluttede, at indtil hjernen begyndte at tænke på de rigtige ting igen, måtte jeg kun bruge det objektiv, der nu tilfældigvis sad på kameraet den dag. Så skulle jeg ikke bekymre mig om, hvilket objektiv jeg skulle bruge.
Efterbehandling blev skåret ind til et absolut minimum (jeg skød udelukkende i JPEG) og så skulle der ellers bare tænkes i billeder og ikke så meget andet. Og så skulle der ikke mindst tænkes i de muligheder der lå i de vedtagne rammer, og ikke i begrænsningerne.

Det hjalp, hjernen blev gelejdet ned af mere konstruktive og kreative stier igen, og jeg får nu fotograferet en masse igen. Og jeg får ikke mindst produceret billeder jeg er tilfreds med. Der skulle kun 2,5 uge til med fotografisk smalkost, så var hjernen blevet renset for uproduktive gear-spekulationer.

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at min hjerne igen, igen vil søge ud af uproduktive stier (jeg har sgu lidt af en gear fetish), men nu kender jeg medicinen, og vil ordinere den med hård hånd igen, skulle nødvendigheden byde det.

Nå ja, og så kom der rent faktisk billeder ud af det. Så her et par eksempler :)