Aros har i længere tid haft en udstilling med et udvalg af Robert Mapplethorpes fotografier. I går fik jeg endelig lejlighed til at komme ind og se denne udstilling (i sidste øjeblik, da den tages ned om en uge).

Mapplethorpe er en meget sammensat herre. Hans billeder rækker fra det smukke og poetiske til det groteske. Personligt foretrækker jeg den skønhedssøgende del af udstillingen, men det er selvfølgelig en smagssag.
Udstillingen var rigtig lækkert sat op, og de store sølvgelatineprint gjorde sig godt på væggene.

Med udstillingen vel overstået, blev jeg ude i det store centrale rum på Aros fanget af blækspruttedragesøslangemedmegetmeredyret der hang derude. En del af udstillingen Textures of Life af Joana Vasconcelos. Et stort farverigt kunstværk lavet i stof, der fylder rigtig meget. Det der for alvor fangede mig, var det faktum at hele "bæstet" var forsynet med kulørte pærer, der pulserede i takt med den ambiencemusik der også var. Og kulørte pærer er jo noget, man kan have ganske meget sjov med fotografisk. Og der hang heldigvis et kamera på min skulder. En halv time senere...