Julen i Tivoli

Julen i Tivoli

I fredags var jeg til den årlige julefrokost på arbejdet. Den afholdes som regel inde i København et sted, så jeg måtte ombord på et IC3 med retning mod København.

Da kalenderen samtidig kunne afsløre, at jeg ville være alene hjemme lørdag, fik jeg hurtigt udvidet mine planer for lørdag til at omfatte en tur i Tivoli. Der er simpelt hen så fint og hyggeligt på den her tid af året. Så hvis det kan lade sig gøre, så lægger jeg meget gerne et besøg der ved juletid.

Det blev til ca. 6 timers driven rundt i haven og se på haven og folk, fotografere og lejlighedsvis indtage noget spiseligt. Det var sjovt at fotografere løbende mens lyset svandt. Men skal jeg være 100% ærlig, så er det nu sjovest, når solen er gået ned, og scenen overladt til alle de - MANGE - kulørte lamper.

Efter endt mission tøffede jeg retur til hovedbanegården og fandt min kuffert i sit skab, en billet til Horsens, og så crashede jeg i mit togsæde. En del af turen blev brugt på at kigge på billeder. Ganske hyggeligt.

Status for dagen: godt 13.000 skridt, ca. 400 billeder og diverse lækkerier indtaget. Ikke nogen skidt måde at tilbringe en lørdag tæt på julen på.

Skitser

Skitser

Et kig ind i værkstedet. Her er et par hurtige fotografiske skitser fra den seneste tid. Det går mod vintertide og dermed begynder farverne at indtage en knap så central rolle i mine billeder.

Aarhus C med ISO8000

Aarhus C med ISO8000

Der var indkaldt til en spontan fototur i Aarhus C i går aftes. Opskriften er enkelt. Vi mødes kl. et-eller-andet og går rundt i forholdsvis samlet flok. Her er det op til den enkelte at fotografere, hvad der nu fanger os. Nogen billeder går igen over hele linjen. F.eks. gætter jeg på, at jeg ikke var den eneste, der kom hjem med et billede af Sallings julekvalmende facade ;)

Mit tema for aftenen var leg med farver og geometri som det det primære. Og så ellers fange, hvad der påkaldte sig min opmærksomhed.

Billedet af den katolske kirke er en af de ting, der påkaldte sig opmærksomhed. Tårnet kastede en skygge op på de lavthængende skyer. Det var en lille smule skummelt :) - Jeg har forsøgt at indfange det efter bedste evne.

Morgentur til Hem Odde

Morgentur til Hem Odde

Her til morgen viste solen sig fra sin gavmilde side, så jeg fik hurtigt kylet en klapsammen med ost i gabet, og skyndte mig ned til Hem Odde for at gå en tur i det dejlige sollys. Og der havde jo sneget sig et kamera med i lommen…

Det bliver vist de sidste efterårsbilleder for i år. Der er ikke mange blade tilbage efterhånden. Så må vi se, hvad jeg kan finde på i løbet af vinteren. Ikke just min favorittid på året.

I Mols bjerge med ISO8000

I Mols bjerge med ISO8000

Ove - et medlem af ISO8000 - har et sommerhus, der ligger klods op og ned af Molslaboratoriets jorder. Og det benyttede vi os af i går, hvor Ove havde inviteret på vandre -og foto-tur i bakkerne, med et lille traktement da vi kom tilbage. Tak til Ove for gæstfriheden. Sådan en grillet pølse smager godt, oven på en tur ude i naturen.

Turen gik, som sådan nogen plejer at gøre. Vi startede ud i samlet flok, men efter kort tid blev karavanen trukket ret kraftigt ud, efterhånden som folk blev bremset af spændende motiver og spændende samtaler om grej, motiver og alt muligt andet. Men vi mødes på fermaten, som man siger i musikerkredse.

Vejret var blandet. Vi nåede både sol og snevejr. Men med ordentligt tøj på, så går det hele. Og lige der, hvor det skifter fra det ene til det andet, kan man ofte finde en masse smukke motiver. Og nogen gange lykkedes det også at indfange det pæne.

Det endte med små 200 billeder, af hvilket et lille udvalg kan ses herunder. Klik på billederne, for at se dem i stor størrelse.

Og så lige et par situationsbilleder fra turen rundt.

Fotofestival.dk

Fotofestival.dk

I sidste weekend var jeg i Thisted, til årets fotofestival. Årets møde for folk, der interesserer sig for naturfotografi i bredeste forstand. 

Mit primære formål med at deltage er inspiration - og ja, så benytter jeg selvfølgelig lejligheden til at hygge mig helt gevaldigt.  Det er jo Danmarks hyggeligste festival!

Som forventet kom jeg hjem fyldt med inspiration, og sørme om ikke jeg kom hjem med en førstepris i den årlige fotosprint. En hyggelig konkurrence, hvor man får udleveret et emne kl. 10, og inden kl. 13 skal man have afleveret et resultat. Ét billede direkte fra kameraet.

Årets emne var fotofestivals motto: “Mennesket i naturen, naturen i mennesket”. 

Det blev til et par hyggelige timer, masser af eksperimenter og en del smuds på bukserne. Man skal kigge efter hullerne i jorden ;) 

IMG_0205.JPG

Siddende kvinde møder siddende mand :) 

En stille morgen i haven

En stille morgen i haven

I dag var en af de morgener, hvor haven trak mere end arbejdet. Det var helt vindstille, og skyerne tog kanten af lyset, så farverne stod helt klart. Sådan en morgen er jeg glad for, at jeg arbejder hjemme med en forholdsvis fleksibel kalender. For så kan jeg finde kameraet frem fra tasken og fordybe mig i haven en halv times tid inden arbejdet kalder.

Så jeg fandt mit trofaste étben frem - den er god til både havearbejde og foto - og gik på opdagelse i bedene. Startede egentlig med campanulaer - der i øvrigt ikke plejer at blomstre på den her tid af året - men blev sidenhen trukket over til violfrøstjernerne. Det er nogle meget fotovenlige blomster.

Til fotonørderne kan jeg sige, at alt er fotograferet i JPG (ikke med vilje, “nogen” har glemt at stille kameraet tilbage), og alle billeder er taget med min 60mm makro.

Grønt er godt for øjet

Grønt er godt for øjet

Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg holder meget af grønt. I særdeleshed i form af løv, med sollys bagved. Og jeg holder endnu mere af det, når den nyeste forskning viser, at det er ualmindelig sundt at gå en tur i skoven. Både fysisk og mentalt.

Jeg er for tiden meget inspireret af en engelsk fotograf der hedder Simon Baxter, som jeg opdagede på Youtube. Han gør meget i fotografi i små skovområder, og jeg må sige, at hans arbejde virkelig falder i min smag.

I udkanten af Voerladegård findes et lille fint område med løvskov. Her har jeg været på besøg et par gange de seneste dage. På disse gåture har jeg gået og kigget på træerne med Simons videoer og billeder i baghovedet. Jeg tænker det kunne være sjovt at arbejde lidt mere med.

Jeg har valgt ikke at slæbe kamera med i første omgang, men blot at snappe lidt billeder med mobiltelefonen, så jeg kan prøve nogen idéer af. Det minder lidt om kladdehæftet fra skoletiden - tror jeg nok. Det er jo nogen tid siden.

Jeg tænker der godt kunne komme gode billeder ud af dette i fremtiden. Kunsten bliver vist at komme tidligt ud af sengen, når forholdene til gode billeder ser ud til at være til stede.

Her er lidt forskellige fra kladdehæftet. De tåler ikke at blive vist i store størrelser. Det klarer en mobiltelefon ikke. Men egentlig har disse to dage også været et meget godt eksperiment i, hvor meget man kan få ud af en mobiltelefon. Jeg skal ærligt indrømme, at selv om træerne ikke gror ind i himmelen, så er jeg faktisk imponeret.

Gåtur på banestien

Gåtur på banestien

Banestien - den gamle Horsens-Bryrup bane - er et af mine yndlingssteder at gå tur. Der er forholdsvis jævt, og der kan bydes på mange forskellige slags natur langs stien. Åbent land med marker, skov og på nogen passager vandløb og søer. Så der kommer jeg tit.

Her forleden var jeg dernede igen. Denne gang dog ret specifikt med kameraet i hånd, da jeg havde lyst til at tage lidt billeder.
Dagens øvelse var hurtige billeder i JPEG, og ikke alt for meget efterfølgende redigering. Nogen gange har min indre perfektionist godt af at blive holdt i stramme tøjler! 

Alle billeder taget med 35mm/f1.4 objektiv i Classic Chrome.

Sommerafslutning med Fotomagerne

Sommerafslutning med Fotomagerne

Den årlige sommerafslutning løb af stablen i går. Masser af grillmad, og rigelige mængder kage. Den slags kan jo ikke gå helt galt.

Som et lille ophold i strømmen af mad, var vi en tur hen til den lokale kirke, hvor vi fik en rundvisning. En lille moderne kirke kaldet Østerhåb kirke. Rigtig hyggeligt, og sollyset var helt perfekt, så det var bare om at skyde løs.

Tur til Klostermølle med Fotomagerne

Tur til Klostermølle med Fotomagerne

Jeg er medlem af en samling fotografiske entusiaster kaldet Fotomagerne. Som en del af aktiviteterne her, tages der jævnligt på udflugt. Således også i går.

Turen gik ud til Klostermølle, der - som det nok er nogen bekendt - er et af de steder, hvor jeg ganske jævnligt er ude og gå tur. Enten nede ved selve møllen, eller også på nogen af alle vandreruterne rundt omkring. Det er et rigtig dejligt område.

Nå, tilbage til billederne. Det blev til lidt blandede billeder, alle sammen taget som JPEG, med Classic Chrome film simulering og med forholdsvis minimale redigeringer efterfølgende.
Alle er taget med mit 35mm objektiv, og alle undtaget to er taget ved f2. Nogen gange skal man ikke tænke så meget over tingene :)

Boller skov og tilhørende strand

Boller skov og tilhørende strand

I lørdags var det forår i Danmark. Og så er det godt at komme ud i naturen. Så Helle og jeg slog følge, da hun skulle ud og motionere.

Jeg havde på Google Maps set en tange stikke ud i vandet ved Boller skov, så jeg foreslog stedet til Helle. Den var hun med på. Stedet viste sig at være starten på planetstien i Horsens. Så ved vi det :)

Mens Helle fik klaret motionen, gik jeg ud på tangen med kamera og udstyr, og hyggede mig med at tage billeder.
Temaet i Fotografikurser.dk gruppen i denne måned er langtidseksponering. Så det var en del af min plan.
Langtidseksponeringer ligger dog ikke helt til højrebenet på en solrig dag midt på dagen. Men man skal ikke lade sig stoppe af den slags petitesser. Så jeg havde medbragt mine filtre (tænk solbriller) til kameraet, så jeg kunne få lukkertiden op, uden at billederne blev helt hvide.

For at gøre en lang historie forholdsvis kort, så var langtidseksponeringerne ikke super vellykkede. "Nogen" fik ikke lige fokuseret de rigtige steder...

Men der var også masser af muligheder for at fotografere med mere normale lukkertider, og det kom der enkelte brugbare billeder ud af :)

Et hint af forår

Et hint af forår

I går var der i den grad forår i luften. Solskin, og rimelig lunt. 
Det besluttede jeg mig for at fejre med en lille gåtur ved Hem Odde nær Østbirk. Og tænk sig, jeg fandt faktisk lidt farver inde mellem træerne...

Vinterens sidste krampetrækninger

Vinterens sidste krampetrækninger

Den der vinter vil ikke rigtig slippe. Rygterne vil dog vide, at det er umiddelbart forestående, og det vil jeg se frem til.

I mangel af bedre, er der blevet taget lidt flere vinterbilleder:

Jeg satser på, at de næste billeder jeg poster bliver lidt mere forårsagtige :)

Foråret er på vej!

Foråret er på vej!

De sidste par dage har i den grad budt på forårsagtigt vejr. Og det er blevet nydt i fulde drag af undertegnede.

Jeg har været ude og gå nogen dejlige ture. En ved Mossø og en nede på/ved Slaggård Banke, der er en serie af gravhøje der ligger lidt uden for Østbirk.

Et par billeder er der sørme også blevet taget ved de to lejligheder. Dels en masse eksperimenter, der er forblevet eksperimenter, og så et par stykker, der fik lov til at blive vist for omverdenen.

Begge billeder er endt med at være nogle små detaljer, indfanget med min lange zoom. Der er ellers også gode muligheder for, at tage billeder af skov og store udsigter. Men det må blive en anden gang.

Væksthuset ved Botanisk have

Væksthuset ved Botanisk have

Torben, som Helle og jeg spiller sammen med, har fået nyt fotografisk legetøj. Det skulle testes, så vi aftalte at mødes i væksthuset i Botanisk have oppe i Aarhus. Der er altid rimelig tørt - i hvert fald når man ikke dypper sin trøje i deres åkandebassin! - og man fryser heller ikke indendørs.

Jeg havde også nyt legetøj med, sådan at forstå, at jeg aldrig rigtig er blevet gode venner med mit lille kompaktkamera. Så det kom med i lommen. Så nu kender vi hinanden lidt bedre.

Det blev sågar til lidt farvebilleder denne gang! Der er jo ikke bare gråt i gråt derinde.
Lidt sort/hvid sneg der sig også ind. Der er rigtig mange af deres planter der er meget grafiske i deres udtryk. Det egner sig godt til sort/hvid - synes jeg.

Den romantiske have ved Sanderumgård

Den romantiske have ved Sanderumgård

Der har længe kørt en fotokonkurrence nede i den romantiske have ved Sanderumgård. Og jeg har længe haft en intention om at deltage. Men en af betingelserne er, at billederne - selvfølgelig - er taget i haven. Og det har jeg så ikke fået mig nusset sammen til.

Men i går havde jeg lidt ekstra tid på vejen hjem fra København. Så selvom det var hundekoldt, så besluttede jeg, at nu skulle det være.

Da det er småt med blomster på den her tid af året besluttede jeg mig for, at lede efter nogen lidt mere grafiske motiver i sneen.

Gåtur ved Møgelkol

Gåtur ved Møgelkol

Rundt om Mossø er der et antal koller. Det er nogle knolde langs med søen, der er blevet skåret ud af terrænet af istiden. Møgelkol er vist den største af dem. Toppen af denne er således ca. 60m over Mossøs vandspejl.

Jeg var et smut deroppe og nyde udsigten. Den er dejlig, men egentlig ikke specielt fotogen. Så I må selv derud og se den :)

Men på vejen op til knolden går man igennem noget skov, der ikke ser ud til at blive dyrket særlig intensivt. Så der hersker der et herligt kaos. Det kan jeg ikke rigtig stå for. Så jeg måtte snuppe lidt billeder.

Det var sidst på dagen, og der var ikke pokkers meget lys. Så det blev med lav dybdeskarphed og høj ISO. Men det har jo også sin charme.

Mossø i vintertåge

Mossø i vintertåge

Jeg har det her særlige sted nede ved Mossø. Stedet er ikke hemmeligt. Det er nemlig en offentlig badeplads; Vædebro, lige ved Alken.

Her kommer jeg forbi ret jævnligt. Nogen gange med kamera, andre gange uden. I dag var med.

Jeg havde siddet ved mit skrivebord og kigget ud på vimplen i haven, og jeg havde konstateret, at der stort set ingen vind var. Samtidig var en del dis/tåge med til at skabe en helt særlig stemning. Det måtte jeg bare ned til Mossø og fotografere.

Som en lille bonus, så var der masser af dejlig frisk luft, og det skal ikke undre, hvis min puls faldt med 25% undervejs.

Sådan en farveløs dag opfordrer ganske kraftigt til at arbejde i sort/hvid. Så det blev nok engang temaet. Jeg er blevet helt glad for det. Men jeg glæder mig nu stadig til foråret, hvor der kan komme fuld knald på farverne igen.

Hermed de fire udvalgte. Klik på billedet for at se det i fuld størrelse.

Tiny people

Tiny people

For dem der kender mig kommer det ikke som den store overraskelse, at jeg i den grad ikke er fan af vinteren. Det er altid mere eller mindre mørkt - ja ok, enkelte solskinsdage forekommer - og det er stort set altid p*sse koldt. Det opfordrer ikke ligefrem mig til at bevæge sig uden for.

Men det betyder jo ikke, at man ikke kan fotografere. Og her kommer en lille samling af små figurer til modeljernbaner (skala H0) og LEGO-mænd ind i billedet.

Idéerne til billederne kommer mange steder fra. Pludselige indfald, andres billeder, vejret, livet osv. osv. Fælles for alle billeder er dog, at der gået en halv til en hel time med at hygge sig. Inde i varmen, med kaffe inden for rækkevidde.

Jeg har besluttet mig for at lave en lille samling af de seneste måneders billeder. De har også været vist på Facebook og Instagram, så der er ikke noget nyt :)

Billederne kan ses herunder. Klik på de enkelte billeder for at se dem i stor størrelse.