Kursus i kreativt naturfoto

Kursus i kreativt naturfoto

I år skulle jeg prøve noget nyt. Saga Event laver to gange om året et kursus i kreativt naturfoto oppe i Thy på Kirsten Kjærs museum. Det har jeg længe haft kig på, og i år skulle det være.

Kurset køres af Jon og Carsten, der også er kendt fra Fotofestival.dk og Fotomalia. Ved introduktionen blev vi fortalt, at kurset ville omhandle alt det, der ellers normalt er “forbudt”. Og det lød jo godt i mine ører.

Det er et forholdsvis lille hold der køres med. Maks 12 kursister. I år var vi dog kun 6, og det er jo en total luksus.

Vi kom vidt omkring: Bevidst arbejde med de områder der ikke er i fokus, bevægelse af kameraet under eksponering samt et motiv der bevæger sig, mens lukkeren er åben.

Det blev til en herlig legende weekend, hvor korte introduktioner hurtigt gled over i praktik, hvor vi kunne lege med stoffet alt det vi ville. Løb vi tør for idéer eller kørte fast, kunne Jon og Carsten altid tilkaldes, så man kunne få en livline.

Her er lidt stemningsbilleder:

Søndag blev vi stillet en opgave, så en del af det indlærte kunne prøves af i praksis. Opgaven blev efterfølgende evalueret i plenum.

Det var skide sjovt, og der blevet joket en del - “ups! Noget var i fokus!”. Men ved opsamlingen søndag blev der præsenteret en masse super spændende billeder. Så nogen gange er det sundt, at bevæge sig væk fra den slagne vej, som den beskrives af fotoblade samt diverse eksperter på internettet. Jeg havde en fest! - og jeg kom hjem med godt 700 billeder på computeren. Ganske usædvanligt for mig. Og de bar i den grad præg af, at der var blevet eksperimenteret. Så antallet af brugbare skud var lavt. Men når bare der gemmer sig nogen guldkorn, så er det helt, som det skal være. Og det mener der var. De kan ses nedenfor, så må I selv vurdere.

Som en lille krølle på det hele blev det vedtaget, at et lille udvalg af disse herlige billeder skal udstilles på årets fotofestival i Thisted. Jeg vil glæde mig til at se resultatet.

Og så til nogen af eksperimenterne:

En stille periode, eller?

En stille periode, eller?

Jeg indrømmer det blankt. Der har været meget stille her i en længere periode. Det kunne selvfølgelig skyldes, at jeg ikke fotograferer, men det er faktisk ikke tilfældet. Jeg kører nemlig stadig min lille fotoleg med Claus, så jeg er ude med en eller anden form for kamera hver anden dag. Men det er så i store træk det.

Men ellers bliver tiden i høj grad brugt i haven og i endnu højere grad sammen med min nye nyckelharpa, som jeg lige så stille og roligt er ved at blive gode venner med.

Så for nu må I nøjes med lidt udvalgte billeder (af mine) fra fotolegen med Claus.

Fototur til Vejle

Fototur til Vejle

ISO8000s fantastiske aktivitetsudvalg havde booket en rundvisning på Fjordenhus til os i dag. Ikke bare den offentlige underetage, der er udendørs, men også 1. salen, hvor man får et godt indtryk af den indvendige arkitektur og design. Vi var 14 medlemmer afsted, så der blev fotograferet flittigt :)

Jeg fotograferede lidt på gåturen til og fra Fjordenhus og så omkring og indenfor. Hele herligheden kan ses herunder. Tryk på billederne for stor størrelse.

Turen blev afsluttet med dejlig frokost på Conrads inde på strøget. Herefter gik de andre vist videre, men jeg tog hjem igen, da der var projekter i haven, der også skulle passes :)

Foråret er over os

Foråret er over os

Hvis nogen skulle være i tvivl, så er det blevet forår. Jeg var lige et smut ude omkring Ørnereden i går. Jeg havde lidt ventetid at fordrive, inden der var samling i ISO8000.

Jeg blev sådan helt grundglad, da jeg kørte afsted under de sprøde, lysegrønne blade størsteparten af træerne har fundet frem. Det er og bliver min favoritårstid. Alt det grå, visne og kedelige bliver erstattet med vækst, frodighed og flotte farver.

Det nye kompaktkamera var med i tasken, så jeg spenderede en halv time på at tusse rundt mellem træerne og fotografere. Som sædvanlig kan en stor version findes frem ved at klikke på de enkelte billeder.

En lille tur til Klostermølle

En lille tur til Klostermølle

Jeg har længe haft en tur til Klostermølle stående på dagsbefalingen. Har bare ikke fået mig taget sammen til at gøre noget ved det.

Men så er det jo godt, at jeg har min lille foto-ping-pong med Claus, der kan få mig sparket ud af døren. Jeg skulle nemlig bruge et motiv hvor vandkraft var en del af temaet. Og det kan man jo hitte derude.

Jeg benyttede lejligheden til at gå mig en lille tur og tage lidt flere billeder end dem, jeg skulle bruge. De er her neden for (klik på billederne for at se dem i fuld størrelse).

Det er bestemt ikke første gang jeg er her, men det er altid sjovt at komme forbi og se, hvordan vandmængderne og landskabet ændrer sig med sæsonen.

Forårstur til Lübeck

Forårstur til Lübeck

Da jeg for lige knap tre år siden fyldte 50 fik jeg blandt andet et gavekort til en hotelovernatning for to personer. Den var begyndt at nærme sig sidste holdbarhedsdato, så det var på tide at få den brugt.

Det blev den i denne weekend, hvor Helle og jeg var en tur i Lübeck. Som en rar bonus viste vejret sig fra sin bedste side: 18 grader og masser af sol. Det var godt!

Helle har været i Lübeck i nyere tid. Selv har jeg ikke været der siden jeg engang i overskolen var på orkestertur. Det var mens muren stadig var der, og var noget, man tog ud og så på en aftenkøretur. Resten af Lübeck må jeg med skam bekende ikke har printet sig i min hukommelse. Så for mig var det i bund og grund første besøg i byen.

Vi parkerede lige ved siden af turistbureauet, og da vi gik forbi fangede Helles øje et skilt, der reklamerede for en byvandring. Den besluttede vi os for at tage med på. Så de næste 2 timer blev vi vist rundt i byen af en guide, der i kendte sin by. Lidt af en travetur, hvor vi fik besøgt steder, vi med garanti ikke selv ville være kommet.

Resten af dagen stod på et besøg i en lettere dybfrossen Marienkirche, tårnbesøg i St. Petri kirche og ikke mindst et besøg hos Niederecher. Hvis man er til marcipan og chokolade, så er dette besøg nærmest en pilgrimsvandring. Jeg skal beklage hvis billederne derinde fra er lidt slørede, men det er svært både at styre mundvand og kamera.

Billederne nedenfor er alle taget med et nyt (brugt) kompaktkamera jeg har anskaffet mig (Sony RX100Mk3). Det tegner rigtig lovende. Jeg lod det køre på fuld automatik hele dagen, og er behørigt imponeret over resultatet. Vi skal nok blive god venner mig og kameraet.

Her er billederne så (klik for at se dem i stor størrelse)

Fototur til Aarhus

Fototur til Aarhus

Det har været et superfint vejr i Østjylland i dag. Ganske passende til en lille strøgtur med kameraet. Så efter arbejde trillede jeg ind til Bruuns Galleri, hvor jeg parkerede bilen. Og så tøffede jeg rundt med kameraet.

Og nu har jeg - formodentlig som den sidste i Aarhus og omegn - været på Salling Rooftop. Også ude og stå på glaspladen over strøget. Pyha. Det rykker lidt i højdeskrækken…

Hem odde

Hem odde

Oven på nogen dage, hvor helbredet ikke har været helt på toppen, var der i dag så meget liv, at en lille gåtur i det gode vejr måtte være på sin plads. Man hører jo, at den friske luft skulle gøre godt.

Så jeg smed et kamera i lommen, og kørte ned til Hem odde (der ligger ved Mossø). Der er ganske tilgængeligt for en rekonvalscent influenzapatient :)

Star Wars møder rivejern

Star Wars møder rivejern

Sidder herhjemme og er ikke helt på stikkerne. Men på den anden side er jeg lidt for frisk til bare at stene på sofaen. Så hvad kan man så tage sig til?

Et rivejern, et par små farvede LED-lygter og noget LEGO gav en lille times glimrende underholdning. Så føles dagen ikke fuldstændig spildt.

Aarhus C

Aarhus C

I går var jeg oppe i Aarhus, da ISO8000 var blevet inviteret forbi hos David Bering, den ene medejer af fotostudiet - med mere - Montgomery. En superspændende aften.

Jeg tog afsted i god tid, da jeg stadig har min fotoping-pong kørende med Claus. Og det var min tur til at tage et billede. Så jeg tænkte, at Aarhus C nok kunne levere nogle motiver.
Det kunne Aarhus C, men jeg må tilstå, at det flød lidt tungt igår. Det lykkedes dog til sidst at presse bare en smule kreativitet ud af min svampede hjerne. Så der blev et billede til dagens “pong” og lidt ekstra endte der sørme også med at være.

Alle billeder er rundet af den begrænsning der ligger i det forhåndenværende lys eller mangel på samme.

Eftermiddagstur til Ry marina

Eftermiddagstur til Ry marina

Jeg var en tur i Ry for at finde et passende billede til min og Claus’ foto ping-pong (https://fotoskitser.rohde.dk). Det kastede enkelte andre billeder af sig.

Fototur til Aarhus Ø med ISO8000

Fototur til Aarhus Ø med ISO8000

Michael og Lars fra fotoklubben havde besluttet sig for en gåtur på Aarhus Ø, og havde inviteret alle fra klubben der havde lyst med på tur. Vi var nu ikke så mange, men hyggeligt var det, og i dagens anledning skinnede solen! - Faktisk ret vanedannende.

Byens lys med ISO8000

Byens lys med ISO8000

Det er blevet en tradition, at ISO8000 skal ind til Aarhus og fotografere de fine julelys der er overalt, afsluttet med en “kop et eller andet” bagefter. En rigtig hyggelig måde at ønske hinanden god jul på.

Således også i år. Og da jeg atter er medlem i denne herlige forening, blev jeg også inviteret med :)

Nedenfor nogle af mine billeder fra aftenen. Refleksioner synes at være et tema i år. På ingen måde bevidst, det var sådan det blev. Nogen gange bliver man jo grebet af det.

Julen i Tivoli

Julen i Tivoli

I fredags var jeg til den årlige julefrokost på arbejdet. Den afholdes som regel inde i København et sted, så jeg måtte ombord på et IC3 med retning mod København.

Da kalenderen samtidig kunne afsløre, at jeg ville være alene hjemme lørdag, fik jeg hurtigt udvidet mine planer for lørdag til at omfatte en tur i Tivoli. Der er simpelt hen så fint og hyggeligt på den her tid af året. Så hvis det kan lade sig gøre, så lægger jeg meget gerne et besøg der ved juletid.

Det blev til ca. 6 timers driven rundt i haven og se på haven og folk, fotografere og lejlighedsvis indtage noget spiseligt. Det var sjovt at fotografere løbende mens lyset svandt. Men skal jeg være 100% ærlig, så er det nu sjovest, når solen er gået ned, og scenen overladt til alle de - MANGE - kulørte lamper.

Efter endt mission tøffede jeg retur til hovedbanegården og fandt min kuffert i sit skab, en billet til Horsens, og så crashede jeg i mit togsæde. En del af turen blev brugt på at kigge på billeder. Ganske hyggeligt.

Status for dagen: godt 13.000 skridt, ca. 400 billeder og diverse lækkerier indtaget. Ikke nogen skidt måde at tilbringe en lørdag tæt på julen på.

Skitser

Skitser

Et kig ind i værkstedet. Her er et par hurtige fotografiske skitser fra den seneste tid. Det går mod vintertide og dermed begynder farverne at indtage en knap så central rolle i mine billeder.

Aarhus C med ISO8000

Aarhus C med ISO8000

Der var indkaldt til en spontan fototur i Aarhus C i går aftes. Opskriften er enkelt. Vi mødes kl. et-eller-andet og går rundt i forholdsvis samlet flok. Her er det op til den enkelte at fotografere, hvad der nu fanger os. Nogen billeder går igen over hele linjen. F.eks. gætter jeg på, at jeg ikke var den eneste, der kom hjem med et billede af Sallings julekvalmende facade ;)

Mit tema for aftenen var leg med farver og geometri som det det primære. Og så ellers fange, hvad der påkaldte sig min opmærksomhed.

Billedet af den katolske kirke er en af de ting, der påkaldte sig opmærksomhed. Tårnet kastede en skygge op på de lavthængende skyer. Det var en lille smule skummelt :) - Jeg har forsøgt at indfange det efter bedste evne.

Morgentur til Hem Odde

Morgentur til Hem Odde

Her til morgen viste solen sig fra sin gavmilde side, så jeg fik hurtigt kylet en klapsammen med ost i gabet, og skyndte mig ned til Hem Odde for at gå en tur i det dejlige sollys. Og der havde jo sneget sig et kamera med i lommen…

Det bliver vist de sidste efterårsbilleder for i år. Der er ikke mange blade tilbage efterhånden. Så må vi se, hvad jeg kan finde på i løbet af vinteren. Ikke just min favorittid på året.

I Mols bjerge med ISO8000

I Mols bjerge med ISO8000

Ove - et medlem af ISO8000 - har et sommerhus, der ligger klods op og ned af Molslaboratoriets jorder. Og det benyttede vi os af i går, hvor Ove havde inviteret på vandre -og foto-tur i bakkerne, med et lille traktement da vi kom tilbage. Tak til Ove for gæstfriheden. Sådan en grillet pølse smager godt, oven på en tur ude i naturen.

Turen gik, som sådan nogen plejer at gøre. Vi startede ud i samlet flok, men efter kort tid blev karavanen trukket ret kraftigt ud, efterhånden som folk blev bremset af spændende motiver og spændende samtaler om grej, motiver og alt muligt andet. Men vi mødes på fermaten, som man siger i musikerkredse.

Vejret var blandet. Vi nåede både sol og snevejr. Men med ordentligt tøj på, så går det hele. Og lige der, hvor det skifter fra det ene til det andet, kan man ofte finde en masse smukke motiver. Og nogen gange lykkedes det også at indfange det pæne.

Det endte med små 200 billeder, af hvilket et lille udvalg kan ses herunder. Klik på billederne, for at se dem i stor størrelse.

Og så lige et par situationsbilleder fra turen rundt.